Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2011 09:20 - Грис хaлва
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 7370 Коментари: 12 Гласове:
64

Последна промяна: 12.03.2011 07:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СКЪПИ БЛОГЪРКИ !
Много ми се иска за празника да си направим някаква вкусна гозба, сладкиш или нещо с което да зарадваме семейството, любимия. Но това не е възможно, тъй като все повече се ширят некачествените стоки. За Сирни заговезни раших да направя грис хaлва, една много, много стара рецепта на моята баба, която едно време са приготвяли в бакърен съд на печката с дърва, която наистина е много вкусна. Но какво се получи неочаквано за мен ? Големината на зрънцата на пшеничния грис беше променена. Края беше разочароващ, усилията напразни. Ако намерите хубав грис ето рецептата :
Необходими продукти :
Грис - една чаена чаша ;
масло - едно пакетче125 гр./ може с олио, мас /
орехи - една чаена чаша, препечени, начупени ;
захар или подсладител - една, две чаени чаши / по желание е количеството /подсладителя се изчислява до количеството което ви е необходимо ;
лимон - 1/2 сока и кората ;
ванилия - две пакетчета ;
вода - три чаени чаши ;
Приготовление :
Правя сироп от водата, лимона и подсладителя. Препичам гриса с маслото до порозовяване. Смесвам ги - внимавам -  започва бурно завиране, така докато се сгъсти и се чува един приятен шум при разбъркването, по който аз разбирам, че ще се получи. Накрая прибавям орехите и ванилията  захлупвам. Така докато поизстине. Поднасям по различни начини ;
Може да се нареже на парченца.
Може да се направи на топчета, които да се овалят в смлени ядки, шоколадови,  кокосови стърготини и др.
Ако не ви се получи, не се разстройвайте, просто купете нещо вкусно за семеиството или половинката. Не забравяйте ,, Любовта на мъжа преминава през стомаха "".
А ние ще чакаме изненадите на тези които ни обичат.


Тагове:   масло,   грис,   подсладител,


Гласувай:
64



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - :))))))))))))))))))))))))))...
08.03.2011 09:27
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Отивам за грис :)) Толкова вкусно обясняваш :)))))))))
цитирай
2. анонимен - корекция
10.03.2011 11:08
пише се халва, а не хълва!
цитирай
3. анонимен - Присъединявам се
11.03.2011 16:02
Къде се е чуло и видяло ХАЛВА да се пише с Ъ!!! Отговорът е тук!
цитирай
4. janabel - Халва
12.03.2011 07:13
Да, благодаря!
цитирай
5. анонимен - Грис халва
15.03.2011 08:51
А любовта на жената преминава през портфейла на мъжа
цитирай
6. janabel - Но защо анонимен, стрхувате се или какво?
15.03.2011 09:47
И тези жени със сигурност нямат желанието да готвят.
цитирай
7. анонимен - griz halva
17.03.2011 16:29
dobra rezepta kam kraia moge da se dobavi malki par4enza 6okolad
цитирай
8. анонимен - macha ot 6okolada
17.03.2011 16:39
ne e anonimno sabravih sa imeto ima i griz ar koito e solen prigotvia se po sa6tia na4in bes saharta i vaniliata ispolsvase 6afran vegeta indiisko oreh4e isvinete sa pravopisa
цитирай
9. анонимен - 651315
19.03.2011 12:16
651651
цитирай
10. анонимен - грис халва
19.03.2011 12:21
супер е
цитирай
11. анонимен - kade mozete da namerite podxodiastia gris
22.03.2011 19:59
v sasedna garsia,prodavat dva vida gris,po-siten i po-edar.po-edria e za gris xalvai retseptata mozete da e pro4etete na paketa.po-sitnia e za revane,kremove i dr. slakisi.sigyrno i v balgaria ste go namerite v niakoi magazini.yspex
цитирай
12. janabel - Честно казано
27.03.2011 09:46
много се разстройвам, когато не ми се получават нещата. Много ми се хапваше грис халва и исках да зарадвам близките си. Не очаквах промяната. Преди години така бях направила един ориз и сервирайки го помолих да не го ядат за което дъщеря ми ми направи забележка. Голямо е значението на продуктите.Този грис за нищо не става в моите некомпетентни очи, но пък може някой да намери за какво да го ползува.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1213483
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1446
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол