Постинг
02.03.2011 10:57 -
За наздравицата по празника
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
Свински черен дроб - 1/2 кг.;
сланинка - около 100 гр. ;
лук - 2- 3 гл зависи от големината ;
гъби - 200 гр. ;
лют червен пипер - една супена лъжица ;
джинджифил - една равна чаена лъжичка ;
чубрица - една равна чаена лъжичка ;
вино - 200 мл. ;
Приготвяне :
В тефлонов тиган поставяме сланинката нарязана на дребни кубчета . Като започне да порозовява добавяме лука, нарязан на дребно, след около 5 минути гъбите. Гъбите, ако са малки не се режат. Накрая прибавяме черния дроб нарязан на кубчета, виното и подправките. Задушаваме до извиране на виното.
Свински черен дроб - 1/2 кг.;
сланинка - около 100 гр. ;
лук - 2- 3 гл зависи от големината ;
гъби - 200 гр. ;
лют червен пипер - една супена лъжица ;
джинджифил - една равна чаена лъжичка ;
чубрица - една равна чаена лъжичка ;
вино - 200 мл. ;
Приготвяне :
В тефлонов тиган поставяме сланинката нарязана на дребни кубчета . Като започне да порозовява добавяме лука, нарязан на дребно, след около 5 минути гъбите. Гъбите, ако са малки не се режат. Накрая прибавяме черния дроб нарязан на кубчета, виното и подправките. Задушаваме до извиране на виното.