Постинг
15.02.2011 10:18 -
Спанак с яйца на очи
Обичам спанак. Ако има начин, който той да бъде почистен по бързо, моля, споделете го.
За ясието, което става много бързо, ако спанака е почистен, са необходими следните продукти :
спанак - един кг.;
яйца - по един бр. на порция ;
олио /масло, зехтин/ - 100 гр.;
червен пипер - една чаена лъжичка ;
джинджифил /много го обичам / - 1/2 чаена лъжичка ;
черен пипер - една чаена лъжичка ;
доматено пюре - 4 - 5 чаени лъжички ;
зелен лук - една връзка ;
магданоз - една връзка ;
За дресинга ;
кисело мляко - една кофичка ;
чеснов лук - 4 -5 скилидки обелен и пресован или счукан в хаванче ;
Ястието приготвям в по голям тефлонов тиган . В затопленото олио слагам нарязания зелен лук . Задушавам за кратко, след което прибавям червения пипер, спанака без да го нарязвам, ако не е много голям, последвано от домтеното пюре и всички останали подправки. Задушавам за кратко, до омекване, правя гнезда, и пускам яйцата, отново задушавам. Когато белтъка на яйцата побелее това означава, че ястието е готово за консумация. Дресънга се поставя преди консумация.
За ясието, което става много бързо, ако спанака е почистен, са необходими следните продукти :
спанак - един кг.;
яйца - по един бр. на порция ;
олио /масло, зехтин/ - 100 гр.;
червен пипер - една чаена лъжичка ;
джинджифил /много го обичам / - 1/2 чаена лъжичка ;
черен пипер - една чаена лъжичка ;
доматено пюре - 4 - 5 чаени лъжички ;
зелен лук - една връзка ;
магданоз - една връзка ;
За дресинга ;
кисело мляко - една кофичка ;
чеснов лук - 4 -5 скилидки обелен и пресован или счукан в хаванче ;
Ястието приготвям в по голям тефлонов тиган . В затопленото олио слагам нарязания зелен лук . Задушавам за кратко, след което прибавям червения пипер, спанака без да го нарязвам, ако не е много голям, последвано от домтеното пюре и всички останали подправки. Задушавам за кратко, до омекване, правя гнезда, и пускам яйцата, отново задушавам. Когато белтъка на яйцата побелее това означава, че ястието е готово за консумация. Дресънга се поставя преди консумация.
Няма коментари