Постинг
10.02.2011 16:20 -
Пикантни зелеви сърмички
Необходими продукти :
Зелеви листа - 12 - 15 бр.;
бекон - 300 гр. ;
пилешко филе - 300 гр .;
ориз - по една супена лъжица на бр.;
пикантна подправка - една супена лъжица ;
чубрица, джоджжен, лют червен пипер ;
лук - две глави ;
чесън - две скилидки ;
олио - 60 гр. /четери супени лъжици / ;
Приготвяне :
Правя плънката по следния начин :
В тиган със загрятата мазнината поставям нарязания на ситно чесън и лук . Добавям бекона и пилешкото филе нарязани на кубчета, следвано от ориза и подправките . Завивам сърмите, поставям в тенджера, върху тях чиния, която да ги притисне и заливам с гореща вода, да се покрият . Сърмите врят 45 - 50 минути, като от време на време се завърта тенджерата да не загорят .
Зелеви листа - 12 - 15 бр.;
бекон - 300 гр. ;
пилешко филе - 300 гр .;
ориз - по една супена лъжица на бр.;
пикантна подправка - една супена лъжица ;
чубрица, джоджжен, лют червен пипер ;
лук - две глави ;
чесън - две скилидки ;
олио - 60 гр. /четери супени лъжици / ;
Приготвяне :
Правя плънката по следния начин :
В тиган със загрятата мазнината поставям нарязания на ситно чесън и лук . Добавям бекона и пилешкото филе нарязани на кубчета, следвано от ориза и подправките . Завивам сърмите, поставям в тенджера, върху тях чиния, която да ги притисне и заливам с гореща вода, да се покрият . Сърмите врят 45 - 50 минути, като от време на време се завърта тенджерата да не загорят .