Постинг
18.01.2011 08:28 -
Пилешка пържолка
Понякога по - скъпото излиза ефтино . Вземаме нещо което на пръв поглед изглежда ефтино . Но колко ел.енергия потребяваме за да го приготвим . А времето, което ни отнема ?За труда разбрах, не го пишем никога . За това е тази рецепта .
Необходими продукти :
Пилешко филе на една пиле ;
черен пипер ;
олио - 1 с.л. ;
Приготовление :
Месото разрязвам на две. Ако е по - дебело, още на две . Дебелината да е около 1 и 1/2 см . Правя разрези по диагонал, поръсвам с черен пипер, намазвам леко с олио и поставям на скарата или на тефлонов тиган за по пет минути от двете страни с което пържолката е готова . Може да се приготви няколко часа преди да се пече .Свежа, сочна,крехка, вкусна, топла - това е крайния резултат . Прави впечатление - да не посолявам . Не посолявам и рибата, когато я приготвям по този начин но задължително ръся лимонов сок .
Необходими продукти :
Пилешко филе на една пиле ;
черен пипер ;
олио - 1 с.л. ;
Приготовление :
Месото разрязвам на две. Ако е по - дебело, още на две . Дебелината да е около 1 и 1/2 см . Правя разрези по диагонал, поръсвам с черен пипер, намазвам леко с олио и поставям на скарата или на тефлонов тиган за по пет минути от двете страни с което пържолката е готова . Може да се приготви няколко часа преди да се пече .Свежа, сочна,крехка, вкусна, топла - това е крайния резултат . Прави впечатление - да не посолявам . Не посолявам и рибата, когато я приготвям по този начин но задължително ръся лимонов сок .