Постинг
15.01.2011 17:08 -
Пълнени далачета
Необходими продукти :
Далачета - 1 кг. - свински ;
ориз - една чаена чашка ;
лук - 3- 4 глави ;
олио - 100 гр ;
черен, червен пипер, чубрица, джинджифил, бахар, дафинов лист - по желание ;
доматено пюре - 4 - 5 супени лъжици ;
маслини - десетина броя ;
Приготвяне :
Измиваме далачетата, правим на порций /горе - долу еднакви по дължина / и оформяме разрезите вътре в тях .
Плънката приготвяме по следния начин :
Лукът нарязваме на ситно и го здушаваме . Прибавяме ориза, доматеното пюре, маслините нарязани на кръгчета, подправките и чаша вода, да поври до сгъстяване . С тази смес пълним далачетата, зашиваме отвора и нареждаме в тава . Намазваме ги с олио и червен пипер . Добавяме две - три чаши вода малко доматено пюре, дафинов лист и слагаме в умерена фурна да се пече докато остане на мазнина - час и половина горе - долу . Обръщаме ги веднъж . Това ястие е малко тежко и засища . Мисля, че краставичката - пресна или кисела е прекрасна гарнитура .
Далачета - 1 кг. - свински ;
ориз - една чаена чашка ;
лук - 3- 4 глави ;
олио - 100 гр ;
черен, червен пипер, чубрица, джинджифил, бахар, дафинов лист - по желание ;
доматено пюре - 4 - 5 супени лъжици ;
маслини - десетина броя ;
Приготвяне :
Измиваме далачетата, правим на порций /горе - долу еднакви по дължина / и оформяме разрезите вътре в тях .
Плънката приготвяме по следния начин :
Лукът нарязваме на ситно и го здушаваме . Прибавяме ориза, доматеното пюре, маслините нарязани на кръгчета, подправките и чаша вода, да поври до сгъстяване . С тази смес пълним далачетата, зашиваме отвора и нареждаме в тава . Намазваме ги с олио и червен пипер . Добавяме две - три чаши вода малко доматено пюре, дафинов лист и слагаме в умерена фурна да се пече докато остане на мазнина - час и половина горе - долу . Обръщаме ги веднъж . Това ястие е малко тежко и засища . Мисля, че краставичката - пресна или кисела е прекрасна гарнитура .