Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2010 09:50 - Баклава
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 1834 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 28.01.2011 09:22


Необходими продукти :
Кори за баница - 2 пакета по 500 гр. ;
Масло - 250 гр.;
орехи - 2 чаени чаши ;
грис - 1 кафена чаша ;
За сиропа :
Захар - 1200 гр. ;
вода - 750 гр.;
лимон - 1 бр. -на сок и половината кора  натопена в него ;
ванилия - 2 бр. ;
Начин на приготвяне :
Поставяме в подмазана тава лист по лист като по между ръсваме малко захар . По средата или на две места настиламе натрошените орехи смесени с грис . Преди да поставим във фурната нарязваме и поливаме с препърженото масло . Печем в средно загрята фурна . Ако има вероятност да прегори поставяме лист хартия .
Сваряваме сиропа . Слагаме ванилията, лимоновия сок и лимоновата кора . Баклaвата и сиропа трябва да са охладени в  противен случаи горните листа стават като юфка . Консумира се след 24 часа т.е. трябва да отлежи за да попие сиропа .


Тагове:   орехи,   масло,


Гласувай:
1
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. janabel - Баклава
04.01.2011 13:28
Прочетох в един постинг бакалава с много листно тесто
, навито и нарязано, като по средата се слага същата плънка, много по вкусно е .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 855383
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол