Постинг
22.12.2010 09:42 -
Зелеви сърми със счукан зрял боб
Необходими продукти :
Зрял боб - 2 чаши - счукан в хаванче ;
Лук - 2 - 3 глави ;
олио - 100 гр.;
зелеви листа - разделят се на по - малки парчета ;
моркови - 2 - 3 бр. настъргани на едро ;
червен пипер - 1 супена лъжица ;
чубрица, черен пипер, джожен - на вкус ;
Приготвяне :
Счуканият фасул се залива в тенджвра с гореща вода и и се оставя да накисне не по - малко от 1 час . Лука се нарязва на ситно и се запържва с морковите и червения пипер . Посоляват се и се прибавя отцедения накиснат фасул и подправките .Свивате сърмите, поливате с малко олио и ги сварявате на тих огън .
Зрял боб - 2 чаши - счукан в хаванче ;
Лук - 2 - 3 глави ;
олио - 100 гр.;
зелеви листа - разделят се на по - малки парчета ;
моркови - 2 - 3 бр. настъргани на едро ;
червен пипер - 1 супена лъжица ;
чубрица, черен пипер, джожен - на вкус ;
Приготвяне :
Счуканият фасул се залива в тенджвра с гореща вода и и се оставя да накисне не по - малко от 1 час . Лука се нарязва на ситно и се запържва с морковите и червения пипер . Посоляват се и се прибавя отцедения накиснат фасул и подправките .Свивате сърмите, поливате с малко олио и ги сварявате на тих огън .
Няма коментари