Постинг
21.12.2010 22:10 -
Бутер баклава
Необходими продукти :
Кори за баница - 500 гр.;
Масло - 1 1/2 пакетче от 125 гр.;
За плънката :
Яйца - 4 бр. ;
захар -1 чаена чаша ;
орехи - 1 ч.ч. ;
брашно - 1 ч.ч. ;
бакпулвер - 1 бр. ;
За сиропа :
захар - 4 кафени чаши ;
вода - 4 к.ч. ;
ванилия - 2 бр.
лимон - 1/2 сока и част от кората ;
Приготвяне :
Корите се подреждат една по една, като помежду се ръси по малко масло . По средата се слага предварително разбитото тесто за плънка и се нареждат останалите кори . Нарязва се както другата баклава и се залива с препърженото масло . Пече се, като се проверява с клечка за зъби дали е опечена плънката - към 50 мин.. Залива се с предварително приготвения сироп . Сиропа и баклавата да са охладени . Консумира се след 24 часа .
Няма коментари