Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2010 08:54 - Пълнен шаран или толстолоб закъсняла рецепта за Никулден
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 4818 Коментари: 1 Гласове:
3



Необходими продукти :
Шаран или толстолоб - един брой ;
Коричките на един хляб ;
Магданоз - една връзка ;
Джоджен - 1 - 2 супени лъжици ;
Черен пипер - една супена лъжица ;
Масло - 1/2 пакетче от 125 гр.;
Сирене - към 100 гр. ;
Сол ;
Олио - една супена лижица ;
лимон - един брой ;
Приготвяне :
Шаранът се почиства и осолява . По гръбнака се прави разрез, с цел да се уголеми пространството за плънката .От останалите продукти се прави плънка - накъсват се коричките на хляба /не се нарязват/, магданозът и джоджена се нарязват на ситно, прибавя се сиренето, маслото, сока на половин лимон, черния пипер . Всичко се обърква и се пълни шарана . Пълни се и главата . Затваря се с клечки за зъби до колкото може . Ако остане пълнежа не е грешно да се остави отвън него да се пече . Намазва се с олио отгоре, поставят се резаните лимон и се пече във фурната за около 20 минути .


Тагове:   шаран,   никулден,   рецепта,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. janabel - Пълнен шаран
08.12.2010 08:58
Като ми казаха тази рецепта никак не ми хареса защото се пълнеше с хляб . ,,Пробвай и ще видиш ''ми каза . Пробвах с голямо недоверие .Какво ли ще се получи ? И опитах . Хареса ми ! Пробвайте и вие !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1214014
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1446
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол