Постинг
08.12.2010 08:54 -
Пълнен шаран или толстолоб закъсняла рецепта за Никулден
Необходими продукти :
Шаран или толстолоб - един брой ;
Коричките на един хляб ;
Магданоз - една връзка ;
Джоджен - 1 - 2 супени лъжици ;
Черен пипер - една супена лъжица ;
Масло - 1/2 пакетче от 125 гр.;
Сирене - към 100 гр. ;
Сол ;
Олио - една супена лижица ;
лимон - един брой ;
Приготвяне :
Шаранът се почиства и осолява . По гръбнака се прави разрез, с цел да се уголеми пространството за плънката .От останалите продукти се прави плънка - накъсват се коричките на хляба /не се нарязват/, магданозът и джоджена се нарязват на ситно, прибавя се сиренето, маслото, сока на половин лимон, черния пипер . Всичко се обърква и се пълни шарана . Пълни се и главата . Затваря се с клечки за зъби до колкото може . Ако остане пълнежа не е грешно да се остави отвън него да се пече . Намазва се с олио отгоре, поставят се резаните лимон и се пече във фурната за около 20 минути .
Шаран или толстолоб - един брой ;
Коричките на един хляб ;
Магданоз - една връзка ;
Джоджен - 1 - 2 супени лъжици ;
Черен пипер - една супена лъжица ;
Масло - 1/2 пакетче от 125 гр.;
Сирене - към 100 гр. ;
Сол ;
Олио - една супена лижица ;
лимон - един брой ;
Приготвяне :
Шаранът се почиства и осолява . По гръбнака се прави разрез, с цел да се уголеми пространството за плънката .От останалите продукти се прави плънка - накъсват се коричките на хляба /не се нарязват/, магданозът и джоджена се нарязват на ситно, прибавя се сиренето, маслото, сока на половин лимон, черния пипер . Всичко се обърква и се пълни шарана . Пълни се и главата . Затваря се с клечки за зъби до колкото може . Ако остане пълнежа не е грешно да се остави отвън него да се пече . Намазва се с олио отгоре, поставят се резаните лимон и се пече във фурната за около 20 минути .