Постинг
26.11.2010 12:12 -
Аромaтната пилешка каша на баба
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 6329 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 30.11.2010 14:09
Прочетен: 6329 Коментари: 3 Гласове:
11
Последна промяна: 30.11.2010 14:09
Необходими продукти:
Пиле нарязано на порций;
Гъбки - 100 грама;
лук - една по голяма глава;
олио - 60 гр. ;
масло - 20 гр. ;
червен и черен пипер;
сол на вкус;
брашно - 5 - 6 с.л. - според количеството на водата ;
Приготвяне:
Пилето с гъбите се сваряват. Бульонът се прецежда. В тиган се поставя олиото и нарязания на ситно лук и се пържи да се карамелизира, след което се обира и се поставя в бульона, а в същата мазнина се припича брашното. Завършваме с червения пипер и разреждаме с бульон припеченото брашно. Връщаме в тенджерата да поври дестина минути с месото и гъбите, при което ястието е готово. Поднася се поръсено с черен пипер и парченце масло.
Пиле нарязано на порций;
Гъбки - 100 грама;
лук - една по голяма глава;
олио - 60 гр. ;
масло - 20 гр. ;
червен и черен пипер;
сол на вкус;
брашно - 5 - 6 с.л. - според количеството на водата ;
Приготвяне:
Пилето с гъбите се сваряват. Бульонът се прецежда. В тиган се поставя олиото и нарязания на ситно лук и се пържи да се карамелизира, след което се обира и се поставя в бульона, а в същата мазнина се припича брашното. Завършваме с червения пипер и разреждаме с бульон припеченото брашно. Връщаме в тенджерата да поври дестина минути с месото и гъбите, при което ястието е готово. Поднася се поръсено с черен пипер и парченце масло.