Постинг
21.11.2010 13:57 -
Торта с разточени кори
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 2829 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 30.11.2010 14:16
Прочетен: 2829 Коментари: 3 Гласове:
5
Последна промяна: 30.11.2010 14:16
Необходими продукти:
За блатовете :
яйца - 2 бр. ;
захар 1 чаена чаша;
какао - 3 супени лъжици;
олио - 3 супени лъжици;
брашно - 3 чаени чаши;
амонячна сода - една супена лъжица;
кисело мляко - една супена лъжица за разтваряне на амонячната сода;
За крема:
Прясно мляко - един литър;
масло - едно пакетче 125 гр. ;
яйца - 2 бр . без белтъка;
брашно - 10 супени лъжици;
какао - 2 с.л.;
ванилия - 2 бр. ;
За украсата може да се ползуват белтъците като се прибавят 6 с.л. захар и се разбият, но полесно ще бъде със сметана.
Приготовяне:
От продуктите за блатовете се прави меко тесто. Разделя се на пет топчета, които се разточват с точилка по голмината на тавата, тънки около1/2 см.и се пекат. Млекото се сварява, прибавят се брашното разбито с вода и накрая маслото и ванилията. Нареждат се блат върху блат като след всеки се намазва с хладкия крем. Отгоре се прави украса със сметана или разбитите белтъци по желание. Тортата трябва да престои 24 часа най-малко за да се консумира. По-добре ще е, ако се украси преди да се консумира, особено ако украсата е разбитите белтъци.
Удобството на тази торта е това че блатовете могат да се приготвят по рано и да се съхранят в хладилник. Крема не трябва да е нито много рядък, нито много гъст. По желание вместо захар може да се сложи мед или друг подсладител в крема. Аз дори го правя без захар. В блатовете има предостатъчно.
За блатовете :
яйца - 2 бр. ;
захар 1 чаена чаша;
какао - 3 супени лъжици;
олио - 3 супени лъжици;
брашно - 3 чаени чаши;
амонячна сода - една супена лъжица;
кисело мляко - една супена лъжица за разтваряне на амонячната сода;
За крема:
Прясно мляко - един литър;
масло - едно пакетче 125 гр. ;
яйца - 2 бр . без белтъка;
брашно - 10 супени лъжици;
какао - 2 с.л.;
ванилия - 2 бр. ;
За украсата може да се ползуват белтъците като се прибавят 6 с.л. захар и се разбият, но полесно ще бъде със сметана.
Приготовяне:
От продуктите за блатовете се прави меко тесто. Разделя се на пет топчета, които се разточват с точилка по голмината на тавата, тънки около1/2 см.и се пекат. Млекото се сварява, прибавят се брашното разбито с вода и накрая маслото и ванилията. Нареждат се блат върху блат като след всеки се намазва с хладкия крем. Отгоре се прави украса със сметана или разбитите белтъци по желание. Тортата трябва да престои 24 часа най-малко за да се консумира. По-добре ще е, ако се украси преди да се консумира, особено ако украсата е разбитите белтъци.
Удобството на тази торта е това че блатовете могат да се приготвят по рано и да се съхранят в хладилник. Крема не трябва да е нито много рядък, нито много гъст. По желание вместо захар може да се сложи мед или друг подсладител в крема. Аз дори го правя без захар. В блатовете има предостатъчно.
Много е хубаво, ако имате сладко от смокини или от изсушените смокини смелите и сложите в тестото . Могат също да се сложат и смлени печени орехи в тестото .
цитирай
2.
hristo27 -
Толкова е вкусно всичко тук, че
22.11.2010 10:52
22.11.2010 10:52
от тия твои рецепти човек ще стане 200 кг... :)))))
цитирайНе е за всеки ден ! Радвам се че ви харесват !
цитирай