Постинг
12.11.2010 09:12 -
Картофи на фурна
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1774 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 16.11.2010 18:42
Прочетен: 1774 Коментари: 1 Гласове:
3
Последна промяна: 16.11.2010 18:42
Необходими продукти:
Месо - телешко или свинско - около 800 гр . ;
Картофи - 1 - 1 1/2 кг ;
Лук - 500 гр . ;
Домати - 500 гр. ;
Гъби -300 гр . ;
Дафинови листа - 2 - 3 бр . ;
Черен пипер на зърна - според вкуса;
Червен пипер - 1 чаена лъжичка;
Лютива чушка - 1 - 2 бр. ;
Джинджифил на прах;
олио - 100 гр. ;
Магданоз - половин връзка;
Приготовление:
Нарязваме месото на порций и го сваряваме. Обелваме и нарязваме картофите на по-дебели колелца. Лукът и гъбите нарязваме също по-едро. Объркваме всичко в тавата, която ще се пече с мазнината. Накрая заливаме с доматите и бульона с месото и поставяме във фурната да се пече, докато остане на мазнина. Разбъркваме веднъж, за да обърнем месото. Като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Месо - телешко или свинско - около 800 гр . ;
Картофи - 1 - 1 1/2 кг ;
Лук - 500 гр . ;
Домати - 500 гр. ;
Гъби -300 гр . ;
Дафинови листа - 2 - 3 бр . ;
Черен пипер на зърна - според вкуса;
Червен пипер - 1 чаена лъжичка;
Лютива чушка - 1 - 2 бр. ;
Джинджифил на прах;
олио - 100 гр. ;
Магданоз - половин връзка;
Приготовление:
Нарязваме месото на порций и го сваряваме. Обелваме и нарязваме картофите на по-дебели колелца. Лукът и гъбите нарязваме също по-едро. Объркваме всичко в тавата, която ще се пече с мазнината. Накрая заливаме с доматите и бульона с месото и поставяме във фурната да се пече, докато остане на мазнина. Разбъркваме веднъж, за да обърнем месото. Като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.