Постинг
23.10.2010 10:50 -
Соленки
Необходими продукти :
Кашкавал - 150 гр. ;
Сирене -150 гр . ;
Масло - 125 гр. ;
кисело мляко - 1 чаена чаша ;
сода - 1 чаена лъжичка ;
мая за хляб - половин пакетче и по- малко дори ;
С тези продукти се омесва тесто, което се оставя да престои 24 часа в хладилник /намазвате наилонова торбичка и го поставяте в нея / .
След 24 часа изваждате тестото, омесвате го и разделяте на топчета в зависимост от големината на соленките, които иската да направите . Дебелината също определяте сами . От топчетата разточвате кръг, който разрязвате на 8 части - наполовина, още наполовина, четвъртинките наполовина . Навивате от вън навътре и оформяте като рулце . Така ги поставяте на подмазана с масло тава . По желание намазвате с разбито яйце и поръсвате със сусам, слъчоглед, каквото желаете и печете на средно топла фурна .
Тези соленки са много хубави за цяла седмица .
Кашкавал - 150 гр. ;
Сирене -150 гр . ;
Масло - 125 гр. ;
кисело мляко - 1 чаена чаша ;
сода - 1 чаена лъжичка ;
мая за хляб - половин пакетче и по- малко дори ;
С тези продукти се омесва тесто, което се оставя да престои 24 часа в хладилник /намазвате наилонова торбичка и го поставяте в нея / .
След 24 часа изваждате тестото, омесвате го и разделяте на топчета в зависимост от големината на соленките, които иската да направите . Дебелината също определяте сами . От топчетата разточвате кръг, който разрязвате на 8 части - наполовина, още наполовина, четвъртинките наполовина . Навивате от вън навътре и оформяте като рулце . Така ги поставяте на подмазана с масло тава . По желание намазвате с разбито яйце и поръсвате със сусам, слъчоглед, каквото желаете и печете на средно топла фурна .
Тези соленки са много хубави за цяла седмица .