Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2010 10:00 - Пълнени патладжани
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 4109 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 05.10.2010 10:52



image

Необходими продукти:

Патладжани - подбирате по дребни еднакви по големина патладжани около 1 кг и половина;
лук - 3 - 4 по-големи глави;
лютиви чушлета - 3-4 бр.;
чушки - 1 бр. ;
домати 1 кг. ;
моркови - 1-2 бр.;
кайма - 250 гр. т.е. едно пакетче;
олио - по 1 с.л. за патладжан;
филийка сух  хляб;
Подправки - черен пипер, магданоз, сол, кимион, джинджифил, риган;

Приготовление:

Обработваме патладжаните по следния начин:
Измиваме ги, отрязваме към дръжката равна част, обелваме на ивици като зебра кората на четери места и започваме да отстраняваме вътрешноста на патладжана, която поставяме в подсолена вода. Посоляваме и вътрешноста на патладжаните и ги изпържваме леко в мазнина. Така патладжаните са готови за пълнене.
Пълнежът се приготвя по следния начин:
Лукът и чушките - нарязани  на ситно, моркова - настърган на ренде, вътрешноста на патладжаните  изцедена и нарязана на ситно, два домата също настъргани, каймата  - се запържват. Прибавят се подправките, филйката хляб и с тази смес се пълнят патладжаните. Подреждат се в тава, поливат се с останалите домати предварително насъргани. Пекат се в средно гореща фурна около час.


Тагове:   фурна,


Гласувай:
7
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. janabel - Пълнени патладжани
01.09.2010 12:03
Лично аз ги правя в електрически тиган с похлупак и стават много вкусни .
цитирай
2. hristo27 - Това е едно много вкусно ястие!
26.09.2010 12:16
Това е едно много вкусно ястие!
цитирай
3. iliada - ТОВА МИ ИЗГЛЕЖДА ДОСТА ВКУСНО !
27.09.2010 14:00
щЕ ГО ПРОБВАМ ОБЕЗАТЕЛНО!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
цитирай
4. divna8 - Става и без каймата. . . И пак е вку...
29.09.2010 13:57
Става и без каймата... И пак е вкусно!
Благодаря, че ме подсети за ястието :):):)
Усмихнато и вкусно да ти е, винаги :):):)
цитирай
5. janabel - Вкусно, разнообразно,здравословно, и не много трудно - това е мотото на моето приготвяне на храната .
10.10.2010 10:01
Така е правила съм го и без кайма дори е още по вкусно .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 854924
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол