Постинг
25.07.2010 12:35 -
Пълнени домати
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 4937 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 05.10.2010 14:46
Прочетен: 4937 Коментари: 4 Гласове:
6
Последна промяна: 05.10.2010 14:46
Необходими продукти:
Домати - броят им зависи от големината на тавата, в която ще се пекат, т. е .наредени един до друг да я покрият;
кромид лук - на 2-3 домата една глава;
тиквички 1-2 бр.
лютива чушка - един брой;
обикновена чушка - по-голяма 1-2 бр.
ориз - по 1 пълна чаена лъжичка на домат ;
хляб - няколко корички от изсъхнал хляб на трохи;
подправки - магданоз, черен пипер, копър, кимион, джинджифил, риган.
олио - по 1 ч . л . на домат
Приготовление:
Доматите се измиват и издълбават. Вътрешността се събира. Във всеки домат се поставя малко сол и олио.
Лукът, чушките, тиквиките - настъргани на ренде се задушават в половината мазнина.
Прибавят се част от доматите, ориза, подправките и накрая трохите.
Доматите се пълнят плътно със сместа до горе.
Поливат се с останалото олио и домати. Ако остане от пълнежа се поставя и той в тавата. Не се слага вода. Ако доматите са прекалено кисели, може да се сложи лъчица мед, захар. Пекат се 30 минути на средно гореща фурна, оризът не се преварява. По възможност, след като се извади от фурната се задушава за 15 минути. Консумират се топли и студени.
Домати - броят им зависи от големината на тавата, в която ще се пекат, т. е .наредени един до друг да я покрият;
кромид лук - на 2-3 домата една глава;
тиквички 1-2 бр.
лютива чушка - един брой;
обикновена чушка - по-голяма 1-2 бр.
ориз - по 1 пълна чаена лъжичка на домат ;
хляб - няколко корички от изсъхнал хляб на трохи;
подправки - магданоз, черен пипер, копър, кимион, джинджифил, риган.
олио - по 1 ч . л . на домат
Приготовление:
Доматите се измиват и издълбават. Вътрешността се събира. Във всеки домат се поставя малко сол и олио.
Лукът, чушките, тиквиките - настъргани на ренде се задушават в половината мазнина.
Прибавят се част от доматите, ориза, подправките и накрая трохите.
Доматите се пълнят плътно със сместа до горе.
Поливат се с останалото олио и домати. Ако остане от пълнежа се поставя и той в тавата. Не се слага вода. Ако доматите са прекалено кисели, може да се сложи лъчица мед, захар. Пекат се 30 минути на средно гореща фурна, оризът не се преварява. По възможност, след като се извади от фурната се задушава за 15 минути. Консумират се топли и студени.
Медът при 42 градуса изменя химичния си състав и става канцерогенен, за това не се подлага на термична обработка.
цитирайВкуснооо...:)
цитирайзащо това е в Забавление, реших, че е някакъв майтап.
А пък в Рецепти - пускат музика, изобщо пълен карашик! :))
Да питам първият коментирал. Знаеш ли, че медарите нарочно захаросват меда, за да си личи, че е чист. После пак става течен като се нагрява на водна баня. Значи трябва да става истинска отрова, така ли?
цитирайА пък в Рецепти - пускат музика, изобщо пълен карашик! :))
Да питам първият коментирал. Знаеш ли, че медарите нарочно захаросват меда, за да си личи, че е чист. После пак става течен като се нагрява на водна баня. Значи трябва да става истинска отрова, така ли?
Забавление ,защото не съм професионална готвачка ,нито рецептата е от книга за готвене ,а що се отнася до меда в ястието не е поставен за витамин ,а за да подслади доматите ,ако са по - кисели . Да знаете
, че има домакинства където захарта не е в продуктите за употреба ? Удоволствие е ,че сте прочели и коментирали .
Благодаря !
цитирай, че има домакинства където захарта не е в продуктите за употреба ? Удоволствие е ,че сте прочели и коментирали .
Благодаря !