Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2010 19:03 - Ароматна гъбена каша
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 44388 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 27.07.2010 00:04


image


Необходими продукти:
Гъби - 1/2 кг.;
Лук - 2 глави ;
брашно 5 равни супени лъжици;
сол и черен пипер;
масло - 1/2 пакетче от 125 гр. ; 1 с.л. олио ;
Приготовление:
В подсолена вряща вода един литър се пускат измитите гъби. Ако са дребни, се слагат цели, по-едрите се нарязват на четири. Отстраняват се след 20 минути.
Лукът, нарязан на ситни кубчета, се запържва в половината пакетче масло и малко олио. Изважда се внимателно, колкото може без мазнина в тенджерата при гъбите, а в останалата мазнина се запържва брашното до леко порозовяване.
Взема се от бульона на гъбите и се разрежда до получаване на хомогенна каша.
Оставя се да поври около пет минути, с което гъбената каша е готова. Накрая се поставя и черният пипер.
По желание се добавя магданоз.



Тагове:   масло,   лук,   Брашно,


Гласувай:
7
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. gocho52 - Всичко е идеално!...
22.01.2012 16:11
Я, първо ми сложи в чинията парче варено пирешко...
Ха тъй!...
Сипи сега и от кашата два черпака...
Чаша траминер?...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 863357
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол